• H εξέλιξη της νόσου COVID-19 στη χώρα μας (5 Απριλίου 2020)

  H εξέλιξη της νόσου COVID-19 στη χώρα μας (5 Απριλίου 2020)

 • Δέκα πράγματα που κάνει η Ε.Ε. για να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό

  Δέκα πράγματα που κάνει η Ε.Ε. για να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό

 • Τσιόδρας: Αν αφήσουμε τον ιό να εξαπλωθεί γρήγορα, στην κυριολεξία θα μας διαλύσει

  Τσιόδρας: Αν αφήσουμε τον ιό να εξαπλωθεί γρήγορα, στην κυριολεξία θα μας διαλύσει

 • Στα χρόνια της κρίσης έχουν πάει στο εξωτερικό πάνω από 18.000 γιατροί

  Στα χρόνια της κρίσης έχουν πάει στο εξωτερικό πάνω από 18.000 γιατροί

 • Έλληνας γιατρός στην Ταϊβάν εξηγεί πώς ηττήθηκε ο κορωνοϊός με 24 κινήσεις

  Έλληνας γιατρός στην Ταϊβάν εξηγεί πώς ηττήθηκε ο κορωνοϊός με 24 κινήσεις

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • BΡΑΒΕΙΑ

  BΡΑΒΕΙΑ "ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ 2019" σε εκπροσώπους των Ομογενειακών ΜΜΕ - The 3rd ceremony of the Correspondents Awards ‘DECENCY’ 2019 (video)

 • Hellenic Cadastre issues an infogram with easy steps to register Greek property

  Hellenic Cadastre issues an infogram with easy steps to register Greek property

 • Greek diaspora to get dedicated website to sell their property back home

  Greek diaspora to get dedicated website to sell their property back home

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

A"WITHOUT COMPASS? XΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ; 30+... Steps for Europe * Βήματα για την Ευρώπη"

vravefsi kal on250Mε μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Παρασκευή 12 Απριλίου στην αίθουσα του κτιρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του κ. Θεοδώρου Α. Καλλιάνου,

"WITHOUT COMPASS? XΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ; 30+... Steps for Europe * Βήματα για την Ευρώπη" που  διοργάνωσε το «Κέντρο Επιμόρφωσης Μελετών Έρευνας και Ανάπτυξης»

 

Ομιλητές :
Η κυρὶα Μαριέττα ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ π. Μὲλος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, π. Υπουργός
Ο καθηγητής. Γεώργιος ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ, Μὲλος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, π. Πρύτανης.
Ο καθηγητής. Γιάννης ΜΑΝΙΑΤΗΣ, Βουλευτής, π. Υπουργός
Ο καθηγητής Κων/νος ΓΕ.ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, Πρόεδρος Νομικής Σχολής Παν/μιου Νεάπολης , Πάφος
Συντονιστής ήταν ο Γεώργιος Λυκουρὲντζος , Δημοσιογράφος κοινοβουλευτικός συντάκτης

Για όσους έχουν εντρυφήσει στη ευρωπαϊκή πραγματικότητα περιστασιακά και για όσους θα ήθελαν να μάθουν για τη σημερινή κατάσταση και ήταν παρόντες θα περίμεναν μια παρουσίαση του βιβλίου τεχνοκρατική κυρίως δε σημαντικών κεφαλαίων της ευρωπαικής πορείας στο χρόνο και με μια κάποια μνεία στον συγγραφέα.

panel syonvravefsi syonkgeathanasopoulos 600Ο καθηγητής Κων/νος ΓΕ.ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣgrammatikakis 335x288Ο Καθηγητής Γ. Γραμματικάκηςmarieta syonΗ κυρὶα Μαριέττα ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ π. Μὲλος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, π. ΥπουργόςΆλλωστε βιβλία με παρουσιάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης γεμίζουν τις προθήκες των βιβλιοπωλείων και δεν μαγνητίζουν ιδιαίτερα παρά μόνον εκείνους που θα ήθελαν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους κυρίως για την ιστορική πορεία της Ευρώπης, τα όργανά της και γενικότερα τις πολιτικές της.

Όλοι αυτοί άλλαξαν άρδην τις απόψεις τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση και γενικότερα για την Ευρώπη όχι μόνο από τον συγγραφέα, αλλά και ιδιαίτερα από τους προσκεκλημένους ειδήμονες, όπως αποδείχτηκαν για μια ακόμα φορά, οι ομιλητές . Πείσθηκαν ότι μπορεί η Ευρώπη να περνά μια παρατεταμένη κρίση και ιδιαίτερα αυτό τον καιρό με την άνοδο εθνικιστικών επικίνδυνων τάσεων αλλά είναι η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕλΠΙΔΑ για τους πολίτες της.

Περιττόν να ειπωθεί η μεγάλη, η τεράστια θα λέγαμε, προσφορά του συγγραφέα στην υπόθεση της Ευρώπης. Αυτή η  προσφορά εκθειάστηκε με πολύ κολακευτικά λόγια από όσους έτυχαν να γνωρίσουν τον κ. Καλλιάνο. Μια διαδρομή ανεπανάληπτη, μοναδική. Μια προσφορά που σπάνια μπορεί να συναντήσει κανείς σήμερα. Μια πορεία συνεχής, επί σειρά δεκαετιών σε πλείστους όσους τομείς. Όχι μόνο σε σημαντικές πρωτοβουλίες τεχνοκρατικού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως στελέχους της Επιτροπής, αλλά και πέραν και μακράν αυτών κι εκεί που οι άλλοι σταματούσαν ο Δρ Καλλιάνος συνέχιζε και..συνεχίζει.

Ορισμένες από τις πολλές αρετές του συγγραφέα αναδείχτηκαν άπλετα από τους ομιλητές και όχι μόνον. Όμως είναι πολλές ακόμα οι πρωτοβουλίες του και οι δράσεις του στον κοινωνικό και  ακαδημαϊκό τομέα που θίχτηκαν μόνο ακροθιγώς. Κρίμα που χρησιμοποιήθηκε να κάνει τους γερμανούς φοιτητές του περισσότερον ευρωπαίους απ΄ότι είναι παρά τους δικούς μας οι οποίοι ακόμα δείχνουν σκεπτικισμό σε ένα μεγάλο βαθμό. Δεν έτυχαν να έχουν δάσκαλό τους τον Δρα Καλλιάνο που θα τους έπειθε, όπως έχει πείσει εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες μαθητές , νέους , εκπαιδευτικούς δημοσιογράφους , δημάρχους, νομάρχες κ.ά.

Εδώ η χώρα μας υστέρησε και υστερεί. Και το γνωρίζει η ίδια πολύ καλά γιατί δεν χρησιμοποίησε πολλά λαμπρά μυαλά που διαπρέπουν στο εξωτερικό, όπως  το πράττουν άλλα κράτη προς όφελος της χώρας τους. Είναι γνωστό και γενικώς παραδεκτό. Τονίστηκε κι αυτό και στην παρουσίαση του βιβλίου. Αν είχαμε κάμποσους Καλλιάνους στην Ελλάδα σίγουρα θα ατενίζαμε το μέλλον με αισιοδοξία.

maniatis syonΟ καθηγητής. Γιάννης ΜΑΝΙΑΤΗΣ, Βουλευτής, π. ΥπουργόςΤέλος αξίζει να διαβαστεί το βιβλίο από όσο μεγαλύτερο αριθμό αναγνωστών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η Ευρώπη μας, η Ευρώπη που είμαστε εμείς, θα γίνει πολύ πιο ελκυστική. Έτσι που την ονειρεύεται ο κ. Καλλιάνος παιδιόθεν και που υπερέβαλε εαυτόν για να την προβάλλει σε βάθος σε πολλές χώρες. Η Επιτροπή του αναγνώρισε αυτή την μοναδική δεινότητα. Κι αυτή η ίδια η Μέρκελ τον συνεχάρη για τις υπηρεσίες του Θόδωρου στους στους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Βόννης με μια στιβαρή και γενναία χειραψία.

tim diakrisi syonΝα υπογραμμίσουμε ότι τo «Κέντρο Επιμόρφωσης Μελετών Έρευνας και Ανάπτυξης» απένειμε στον κ. Καλλιάνο ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ, εΙς ένδειξιν ευγνωμοσύνης για την εν γένει μακροχρόνια συνεισφορά του προς υλοποίησιν των σκοπών του και αναγνώρισης του έργου του για την διάδοση των αξιών της Ενωμένης Ευρώπης

Να σημειωθεί ό,τι  μετά της συζήτηση προσφέρθηκε μπουφές για τους προσκεκλημένους

 XAIΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ κ. Γ. ΝΤΑΣΗ, π. προέδρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ)

dassis gO κ. Γεώργιος Ντάσης"H τεράστια εμπειρία σου ως στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κυρίως ως ευρωπαίος πολίτης που προσπάθησε να συμβάλει τα μέγιστα στην διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης είναι χρήσιμο να μεταφερθεί στους νέους και ακόμα πιο χρήσιμο σε όλους όσους εργάζονται άμεσα ή έμμεσα για την οικοδόμηση μιας ενωμένης δημοκρατικής και αλληλέγγυας Ευρώπης.

Η συμπεριφορά σου και οι δράσεις που ανέπτυξες ως στέλεχος των διαφόρων Γενικών Διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελούν ένα φωτεινό παράδειγμα για τους νέους και τις νέες που είναι ή προσδοκούν να γίνουν στελέχη των Κοινοτικών θεσμών"

 

Τέλος αξίζει λίγα από αυτά που γράφηκαν κατά καιρούς – για το βιβλίο:

- The story line is rooted in the context of an open democratic society and social market economy. It aims to present to European citizens the rough road and paths of the European Union’s journey. Especially in times of economic and social challenges, the book seeks to demonstrate that the deepening of dialogue and the clarification of various European priorities is an important prerequisite to remaining engaged and participating in tomorrow’s Europe.

(ΤΗΚ)

- Η κεντρική ιδέα του βιβλίου στηρίζεται στην προοπτική μιας ανοικτής δημοκρατικής κοινωνίας και κοινωνικής οικονομίας της αγοράς. Απευθύνεται στους Ευρωπαίους πολίτες στον δύσβατο δρόμο και τα μονοπάτια του ταξιδιού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων το βιβλίο προτείνει ότι η εμβάθυνση του διαλόγου και η διευκρίνηση των ευρωπαϊκών προτεραιοτήτων είναι σημαντικές προϋποθέσεις για να παραμείνει κανείς ενεργός και να συμμετέχει στην Ευρώπη του αύριο.

(ΤΗΚ)
******************************
-Το «Χωρίς Πυξίδα; 30+...Βήματα για την Ευρώπη» δείχνει κυρίως στους νέους ,με παραδειγματικό τρόπο, ότι η γνώση για την Ευρώπη είναι βασικό εφόδιο για τη ζωή τους σε μια ανοικτή ευρωπαϊκή κοινωνία στο πλαίσιο του διεθνούς ανταγωνισμού...
(Καθ. Γιάννης Μανιάτης, Βουλευτής, π. Υπουργός)

*******************************
-Nachdem ich “ Without Compass? 30+...steps for Europe” gelesen habe denke ich: Ein Freund ist jemand, der alle deine Stärken aber auch alle deine Schwächen kennt, aber trotzdem bei dir bekennt. So beschreibe ich auch mein Verhältnis zu Europa und den unterschiedlichen Mitgliedstaaten: Wir sind und bleiben echte Freunde und bekennen uns trotz unserer Schwächen zueinander.

(Volker Sparmann , Mobilitätsbeauftragter des Landes Hessen)

 

Ρεπορτάζ Omogeneia Magazine

Θα ακολουθήσει πλήρες φωτορεπορτάζ  σε μία από τις επόμενες εκδόσεις μας

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

H εξέλιξη της νόσου COVID-19 στη χώρα μας

ms3

Τέσσερις ανθοδέσμες για τους σημερινούς ήρωες μας από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών

4 anthos n

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

"Δεν είναι για να σας φοβίσω! Είναι μόνο για προειδοποίηση! Σας παρακαλώ μείνετε σπίτια σας!"

koron both lo

Οι επιπτώσεις του COVID-19 στην οικονομία και τις επιχειρήσεις

eaee 850

Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

giannarou art800X

 Παρουσίαση του κορονοϊού και τα μέτρα προστασίας, από το Υπουργείο Υγείας μέσω ΑΑΔΕ

koronaios3 850χ

 *************************************************************************************************

ellinomatheia250ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ 2020 - Εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας

για τους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας

*************************************************************************************************

eir kepΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στην ΙΣΤΟΡΙΑ της ΡΩΣΙΑΣ

 

 

  Οι πρώτοι Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία iroes aust m syon

είναι οι πραγματικοί ήρωες της ξενιτιάς…

 

 


 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

 • All
 • PERSONALDATA
 • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
 • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • ΥΓΕΙΑ
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Το βραβείο στην κατηγορία του Καλύτερου Προορισμού Οικογενειακών Διακοπών «Star Family Holidays Destination» για το έτος
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Λιγότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν πλέον το Facebook για να διαβάσουν και να συζητήσουν ειδήσεις, καθώς κερδίζουν έδαφος
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Ένας νέος αμερικανικός υπερυπολογιστής με την ονομασία Summit (Κορυφή) κατακτά κυριολεκτικά την... κορυφή των υπερυπολογιστών, καθώς
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Οι άνθρωποι που επιταχύνουν τον ρυθμό με τον οποίο περπατάνε, αυξάνουν και τις πιθανότητές τους να
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Το μεγαλύτερο μέρος της βαριάς βιομηχανίας θα μεταφερθεί στο διάστημα, σε άλλους πλανήτες, σε αστεροειδείς και
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Athens is to host the Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum in October 2018, after the
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Ο νέος Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ αποτελεί τη μεγαλύτερη αλλαγή στην νομοθεσία περί προστασίας
  Read More
  • PERSONALDATA
 • Το 80% της βιομάζας της Γης αποτελούν τα φυτά, το 15% τα βακτήρια και το υπόλοιπο
  Read More
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 • Το εισοδηματικό επίπεδο ενός ανθρώπου και ο εγκέφαλός του δεν είναι άσχετα πράγματα - και αυτό δεν
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι θα στείλει στον Άρη ένα μικρό αυτόνομο ελικόπτερο, το
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Το Facebook αποκαλύπτει 25 σελίδες κατευθυντήριων οδηγιών για το πώς θα αφαιρεί ψευδείς ειδήσεις, αναρτήσεις με
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Καινούριο δήμαρχο έχει εδώ και λίγες μέρες η πόλη Σβέρτε στη Γερμανία, στην άκρη της Κοιλάδας
  Read More
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
 • Το ξενοδοχείο "Kyrimai" στον Γερολιμένα της Μάνης ψηφίστηκε στη Σαντορίνη ως το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο από
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Οι επιστήμονες τρέφουν τις πρώτες βάσιμες ελπίδες ότι θα είναι δυνατό να επιβραδύνουν ή και να
  Read More
  • ΥΓΕΙΑ
 • Ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός καθολικού τεστ αίματος που θα ανιχνεύει όλους τους καρκίνους,
  Read More
  • ΥΓΕΙΑ
 • Επιτυχείς ήταν οι πρώτες δοκιμές ενός «μίνι» πυρηνικού αντιδραστήρα, που δοκίμασε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA)
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"