• Ο νέος υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος επανέφερε το θέμα της ψήφου των απόδημων Ελλήνων του Εξωτερικού

  Ο νέος υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος επανέφερε το θέμα της ψήφου των απόδημων Ελλήνων του Εξωτερικού

 • Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη - Ποια η σύνθεσή της και ποια η ιεραρχία των υπουργείων

  Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη - Ποια η σύνθεσή της και ποια η ιεραρχία των υπουργείων

 • FΤ και Bloomberg: Σαρωτική εκλογική νίκη της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα

  FΤ και Bloomberg: Σαρωτική εκλογική νίκη της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα

 • Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τα πρώτα Νομοσχέδια η ψήφος των Αποδήμων

  Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τα πρώτα Νομοσχέδια η ψήφος των Αποδήμων

 • Greek Elections 2019, and the global Greek diaspora seeks more say in Greece’s economic development

  Greek Elections 2019, and the global Greek diaspora seeks more say in Greece’s economic development

 • Work and Holiday Visa agreement between Greece and Australia swings into effect

  Work and Holiday Visa agreement between Greece and Australia swings into effect

 • The upside of Greece’s brain-drain

  The upside of Greece’s brain-drain

 • Ο Έλληνας επιστήμονας της διασποράς που ανακαλύψε πως μπορούν να αναπνέουν οι αστροναύτες στον Άρη

  Ο Έλληνας επιστήμονας της διασποράς που ανακαλύψε πως μπορούν να αναπνέουν οι αστροναύτες στον Άρη

 • Hellenic Cadastre issues an infogram with easy steps to register Greek property

  Hellenic Cadastre issues an infogram with easy steps to register Greek property

 • Από το Brain Drain στο Brain Regain : Πρωτοβουλία για να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι Έλληνες επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό λόγω της κρίσης

  Από το Brain Drain στο Brain Regain : Πρωτοβουλία για να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι Έλληνες επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό λόγω της κρίσης

 • A

  A"WITHOUT COMPASS? XΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ; 30+... Steps for Europe * Βήματα για την Ευρώπη"

 • ΕΚΤ: Σχεδόν έξι στους δέκα Έλληνες επιστήμονες εξωτερικού θα ήθελαν να γυρίσουν

  ΕΚΤ: Σχεδόν έξι στους δέκα Έλληνες επιστήμονες εξωτερικού θα ήθελαν να γυρίσουν

 • Ποιες είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις των κατοίκων του εξωτερικού

  Ποιες είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις των κατοίκων του εξωτερικού

 • Greek diaspora to get dedicated website to sell their property back home

  Greek diaspora to get dedicated website to sell their property back home

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14

Athens Photo World 2019 :Aφιερωμένο στο έργο και τη μνήμη του Γιάννη Μπεχράκη

behrakis1 250Το Athens Photo World (APW) 2019, είναι αφιερωμένο στο έργο και τη μνήμη του Γιάννη Μπεχράκη. Η στενή συνεργασία μεταξύ του βραβευμένου φωτογράφου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του APW, Θανάση Σταυράκη και της οργανωτικής ομάδας είχε

ήδη ξεκινήσει από την αρχή της ιδέας. Με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το φετινό, εναρκτήριο Athens Photo World οργανώνει και παρουσιάζει μια σειρά εκδηλώσεων που θα δώσουν στο ευρύ κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει όχι μόνο το φωτογραφικό έργο αλλά και την πολύτιμη παρακαταθήκη που άφησε ο Γιάννης Μπεχράκης στο σύγχρονο φωτορεπορτάζ και στο γενικότερο ήθος της φωτοειδησεογραφίας. Όλες οι εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στο έργο και τη μνήμη του, σχεδιάστηκαν με βάση τις δικές του ιδέες και επιθυμίες, όπως ο ίδιος τις είχε εκφράσει στην οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ.

behrakis1 syonΗ εμπειρία του, το έργο του και η προσωπικότητα του Γιάννη Μπεχράκη υπήρξαν πηγή έμπνευσης για όλους τους συντελεστές του APW και η διοργάνωση θα τιμά πάντα τη μνήμη και την συμβολή του στο Ελληνικό, αλλά και διεθνές φωτορεπορτάζ.

- Έκθεση “Eyewitness”
Τριάντα χρόνια φωτορεπορτάζ, διακρίσεων και βραβείων, τριάντα χρόνια παρουσίας του Γιάννη Μπεχράκη στα γεγονότα που πλέον ονομάζουμε «σύγχρονη ιστορία» την ώρα που αυτή γραφόταν. behr2 syonbehr3 syonbehr4 syonbehr5 syonbehr6 syonbehr7 syonΤο κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά μια συλλογή με εβδομήντα από τις πιο δυνατές και επιδραστικές φωτογραφίες του Έλληνα φωτορεπόρτερ, από την αρχή της καριέρας του μέχρι και την προσφυγική κρίση που χάρισε στον ίδιο και την ομάδα του το βραβείο Πούλιτζερ. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Αίθριο του 4ου ορόφου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Παράλληλα, θα προβάλλονται φωτογραφίες, video με ομιλίες και συνεντεύξεις του Γιάννη Μπεχράκη κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης φωτογραφικής πορείας του με τις πιο σημαντικές σκέψεις του για τη φωτογραφία και τον κόσμο.
Επιμέλεια: Λευτέρης Πιταράκης

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 μέχρι και τις 15 Ιουνίου.

- Ντοκιμαντέρ

Στο πλαίσιο του Athens Photo World θα προβληθεί τμήμα του ντοκιμαντέρ του βραβευμένου κινηματογραφιστή Buddy Squires, ο οποίος, από το 2000, ακολουθούσε τον Γιάννη Μπεχράκη σε πολλές χώρες. Σε αυτό αποτυπώνονται σημαντικά βήματα της καριέρας του.

Ο δημιουργός θα προβάλει για πρώτη φορά παγκοσμίως στο APW ένα απόσπασμα 40 λεπτών της δουλειάς του σαν φόρο τιμής στο έργο και τη μνήμη του Γιάννη Μπεχράκη. Το απόσπασμα του ντοκιμαντέρ έχει προσωρινό τίτλο “Yannis”.

Η προβολή θα γίνει στην Εναλλακτική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 8 Ιουνίου και ώρα 20:00 με ελεύθερη είσοδο και ηλεκτρονική προεγγραφή.

- Ανοιχτή Συζήτηση: Η φωτοδημοσιογραφία σήμερα

Μετά από προσωπική πρόσκληση του ίδιου του Γιάννη Μπεχράκη, μερικοί από τους πιο δραστήριους και σημαντικούς επαγγελματίες του σύγχρονου φωτορεπορτάζ θα βρεθούν στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ για να συζητήσουν τις εμπειρίες αλλά και τις απόψεις τους για το ρόλο και το μέλλον του σύγχρονου φωτορεπορτάζ. Φίλοι και συνεργάτες οι περισσότεροι του Γιάννη Μπεχράκη, οι Rickey Rogers και Goran Tomasevic από το πρακτορείο REUTERS, οι Dusan Vranic και Λευτέρης Πιταράκης από το πρακτορείο Associated Press, ο φωτογράφος Finbarr O’Reilly, η φωτογράφος Heidi Levine και η Sophie Boshouwers, επιμελήτρια Εκθέσεων του World Press Photo, θα αναφερθούν στη γνωριμία τους με εκείνον και το έργο του, θα δείξουν και δικό τους υλικό, θα συζητήσουν και θα ανταλλάξουν απόψεις με το κοινό. Συντονίστρια η δημοσιογράφος Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 9 Ιουνίου με ελεύθερη είσοδο και ηλεκτρονική προεγγραφή (η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία και δυνατότητα μετάφρασης των ερωτήσεων των παρισταμένων).


- Ψηφιακές Προβολές “Η καθημερινότητα στον Κόσμο”

Τμήματα της δουλειάς του Γιάννη Μπεχράκη στα τριάντα χρόνια της πορείας του θα προβάλλονται κάθε βράδυ στο πλαίσιο των Ψηφιακών Προβολών που οργανώνει το Athens Photo World. Και στα τρία επιλεγμένα σημεία, στα Προπύλαια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Προπύλαια), στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, οι προβολές θα ξεκινούν με μια συλλογή φωτογραφιών του.
Επιμέλεια: Λευτέρης Πιταράκης και Γιάννης Κολεσίδης

Οι προβολές θα διαρκέσουν από τις 7 μέχρι και τις 16 Ιουνίου.


- Διεθνές Βραβείο Φωτοειδησεογραφίας «Yannis Behrakis»

Εκφρασμένη προσωπική επιθυμία και πρωτοβουλία του Γιάννη Μπεχράκη ήταν η προβολή και η ενίσχυση της δουλειάς των φωτογράφων και φωτορεπόρτερ. Με αυτό το σκοπό, το APW με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, συμβάλλει με τον τρόπο του στην ενθάρρυνση και την αναβάθμιση της δουλειάς τους και στη δυνατότητά τους να συνεχίζουν αφοσιωμένοι στο έργο και στο όραμά τους.  

Το Athens Photo World, πραγματοποιώντας την επιθυμία του Γιάννη Μπεχράκη και σε συνεννόηση μαζί του είχε ήδη προγραμματίσει την απονομή Μεγάλου Βραβείου ύψους δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000€) σε μια ολοκληρωμένη φωτογραφική δουλειά ρεπορτάζ ή ντοκουμέντου.

Το διεθνές βραβείο φωτοειδησεογραφίας του APW ονομάζεται πλέον “Yannis Behrakis” και θα απονέμεται κάθε χρόνο, κατά την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης. Η ανακοίνωση του φετινού νικητή θα γίνει σε ειδική εκδήλωση το Σεπτέμβριο του 2019.

Η βραβευμένη φωτογραφική δουλειά θα εκτίθεται στην επόμενη διοργάνωση του Athens Photo World σε ατομική έκθεση του δημιουργού.

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία υποβολής συμμετοχών στο www.apw.gr

Το Athens Photo World στοχεύει στην ανάδειξη της δουλειάς των φωτορεπόρτερ και της συνεισφοράς τους στη διαμόρφωση της εικόνας του κόσμου μας και της ιστορίας εν τη γενέσει της, σε καιρούς πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών και ανακατατάξεων. Ταυτόχρονα, επιδιώκεται η ανάδειξη της Αθήνας σε σημείο συνάντησης των φωτογράφων και φωτορεπόρτερ σε μια εποχή ταχύτατης μετάδοσης εικόνων, ειδήσεων και εξελίξεων.

Το πρώτο Athens Photo World πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και μιας σειράς φορέων, όπως ο Δήμος Αθηναίων, το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, που λειτουργεί με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Εθνικός Κήπος, η Εφορεία Αρχαιοτήτων, η Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, το TEDx Athens, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού).


Η οργανωτική ομάδα του Athens Photo World :
Θανάσης Σταυράκης , AP Chief Photographer Ελλάδα, Κύπρος, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία: Καλλιτεχνικός Διευθυντής
Λευτέρης Πιταράκης , AP Chief Photographer Τουρκία, έδρα την Κωνσταντινούπολη: Επιμελητής / Συντονιστής Έκθεσης Γιάννη Μπεχράκη
Γιάννης Κολεσίδης , ΑΠΕ/EPA φωτογράφος /  φωτορεπόρτερ, έδρα στην Αθήνα
Επιμελητής / Συντονιστής Ψηφιακών Προβολών
Χριστίνα Καλλιγιάννη , φωτογράφος, υποψήφια Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου:
Γενικός Συντονισμός
 
Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα στο   https://www.apw.gr
Επικοινωνία This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Οι φωτογραφίες

1. Ειδομένη, Ελλάδα 2015 ©Yannis Behrakis/Reuters
Ένας Σύρος πρόσφυγας φιλάει την κόρη του καθώς περπατάει μέσα στην καταιγίδα προς τα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, κοντά στην Ειδομένη, 10 Σεπτεμβρίου 2015.

2. Καμπούλ, Αφγανιστάν,2001 ©Yannis Behrakis/Reuters
Κάτοικοι της Καμπούλ πανηγυρίζουν και συνοδεύουν τους μαχητές της Βόρειας Συμμαχίας καθώς μπαίνουν στην Αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ, στις 13 Νοεμβρίου 2001, μετά την κατάρρευση της κυριαρχίας των Ταλιμπάν.

3. Πρίστινα, Κόσοβο, 1998 ©Yannis Behrakis/Reuters
Ένας Αλβανός χωρικός κοιτάζει μέσα από μια τρύπα σφαίρας στο παράθυρο ενός λεωφορείου στο χωριό Λαπούσνικ, 20 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας του Κοσόβου, Πρίστινας, 11 Μαΐου 1998.

4. Καμπούλ, Αφγανιστάν, 2002 ©Yannis Behrakis/Reuters
Μια Αφγανή γυναίκα φορώντας την παραδοσιακή μπούρκα περπατάει στην άκρη του δρόμου καθώς ένα όχημα της Βόρειας Συμμαχίας που μεταφέρει στρατιώτες και την Αφγανική σημαία κινείται προς τη νέα του θέση στα περίχωρα της Τζαμπάλ ους Σεράτζ, περίπου 60χλμ βόρεια της Αφγανικής πρωτεύουσας Καμπούλ, 4 Νοεμβρίου 2001.

5. Καρμπάλα, Ιράκ, 2003 ©Yannis Behrakis/Reuters
Ένας Ιρακινός Σιίτης μεταφέρει μια σημαία λερωμένη με το αίμα των ανδρών που αυτοτραυματίστηκαν ώστε να δείξουν την αγάπη τους για τον Ιμάμη Χουσεΐν, καθώς περπατάει δίπλα σε δεκάδες χιλιάδες θρησκευόμενους Ιρακινούς στην πορεία τους προς την κεντρική πόλη Κερμπάλα μέσα σε αμμοθύελλα, στις 19 Απριλίου 2003, για να λάβουν μέρος στο ιερό προσκύνημα, ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στο Σιιτικό ημερολόγιο.

6. Νατζάφ, Ιράκ, 2003 ©Yannis Behrakis/Reuters
Ιρακινές Σιίτισες πηγαίνουν προς την κεντρική πόλη Νατζάφ, στις 18 Απριλίου 2003, λαμβάνοντας μέρος στο ιερό προσκύνημα για τον Ιμάμη Χουσεΐν, ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στο Σιιτικό ημερολόγιο.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα στο www.apw.gr
Επικοινωνία This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 *******************************************************************

Με αφορμή  την απώλεια του Γιάννη Μπεχράκη, ο κ Ευθύμιος Τσικνής - Πρόεδρος Σ. Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος και Ιστορικού Φωτογραφικού Αρχείου Νεώτερης Ελλάδος- έγραψε:

O ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ, ΕΝΑΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣtsiknis250Σε μία εποχή οικονομικής κρίσης, που οι Αξίες τίθενται σε διαρκή αμφισβήτηση, με   «δικαιολογία» την επιβίωση, το Ήθος, η Ήθική και η Εντιμότητα του Γιάννη Μπεχράκη  αποτελεί –και θα αποτελεί– σημείο αναφοράς. Σημείο αναφοράς στην Αξιοπρέπεια και τη   διαχείρισή της από έναν κορυφαίο επαγγελματία   Φωτοειδησεογράφο, που βίωσε  την  φρίκη των ανθρώπινων  έργων, χωρίς να χάσει την ευαισθησία, το ρομαντισμό, την τρυφερότητα και την αλληλεγγύη του.

Ο ίδιος θεωρούσε ότι με το φακό του «συνέλεγε εμπειρίες, ώστε να τις μοιραστεί με τον υπόλοιπο  κόσμο». Ωστόσο, δεν  ήταν  απλά ο ενδιάμεσος  φορέας, που γνωστοποιούσε το γεγονός και τις διαστάσεις του, αλλά  μία   δύναμη   φωτός,  που ευθυγράμμιζε με καθαρή  ματιά  –και   κυρίως καθαρή καρδιά–  τη  Στιγμή και το Συναίσθημα.
   

Ο Γιάννης Μπεχράκης ήταν ο φωτοειδησεογράφος που προέτασσε πάντα το καθήκον της  αποστολής  του, χωρίς τα οικονομικά   κίνητρα  ν’ αποτελούν τον γνώμονα  του έργου του. Και επρόκειτο, τυπικά και ουσιαστικά, για Εργο Ζωής, που βασιζόταν στην
εντιμότητά του. Ο Γιάννης Μπεχράκης δεν  διανοήθηκε ποτέ να κάνει χρήση ιδιωτικά των φωτογραφικών τεκμηρίων του, εφ’   όσον   εργαζόταν   για   το  Reuters,  αν και θα μπορούσε. Γιατί όλα άρχιζαν και τελείωναν εκεί. Το Πρακτορείο του τον έστειλε σε αποστολή   και   εκείνος δεν πρόδιδε την εμπιστοσύνη  του, κρατώντας  ένα  δεύτερο φωτογραφικό αρχείο, για οποιαδήποτε χρήση του στο μέλλον, όπως έκαναν άλλοι και το πούλησαν μετά την συνταξιοδότησή τους.
   

Στις συνεντεύξεις του δεν παρέλειπε να αναφερθεί στο πρότυπό του, τον φωτογράφο Κώστα  Μπαλάφα,  αλλά  και  στον   φωτοειδησεογράφο  Πολύδωρο  Αναστασέλλη, ο οποίος του άνοιξε το δρόμο, συστήνοντάς τον στο Reuters, εκτιμώντας ότι αν δεν ήταν
ο Αναστασέλλης, η πορεία του θα ήταν διαφορετική. Ο Ωνάσης έλεγε συχνά ότι «όλα είναι ζήτημα τιμής». Για τον Μπεχράκη όμως, ΟΛΑ  ΉΤΑΝ  ΖΉΤΉΜΑ  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ  ΕΝΤΙΜΟΤΉΤΑΣ. Ισως  αυτός,θα μπορούσε  να ισχυριστεί κάποιος, ότι ήταν ο λόγος που δεν εξελέγη ποτέ στο Συμβούλιο της ΕΑΞΤ (Ενωση Ανταποκριτών Ξένου   Τύπου), αν και  τα τελευταία  χρόνια  είχε θέσει υποψηφιότητα τουλάχιστον δύο φορές.

Ευθύμιος Τσικνής
Πρόεδρος Σ. Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος και  Ιστορικού Φωτογραφικού Αρχείου Νεώτερης Ελλάδος

 

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα στο www.apw.gr
Επικοινωνία This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

 • All
 • PERSONALDATA
 • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
 • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • ΥΓΕΙΑ
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Το βραβείο στην κατηγορία του Καλύτερου Προορισμού Οικογενειακών Διακοπών «Star Family Holidays Destination» για το έτος
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Λιγότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν πλέον το Facebook για να διαβάσουν και να συζητήσουν ειδήσεις, καθώς κερδίζουν έδαφος
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Ένας νέος αμερικανικός υπερυπολογιστής με την ονομασία Summit (Κορυφή) κατακτά κυριολεκτικά την... κορυφή των υπερυπολογιστών, καθώς
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Οι άνθρωποι που επιταχύνουν τον ρυθμό με τον οποίο περπατάνε, αυξάνουν και τις πιθανότητές τους να
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Το μεγαλύτερο μέρος της βαριάς βιομηχανίας θα μεταφερθεί στο διάστημα, σε άλλους πλανήτες, σε αστεροειδείς και
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Athens is to host the Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum in October 2018, after the
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Ο νέος Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ αποτελεί τη μεγαλύτερη αλλαγή στην νομοθεσία περί προστασίας
  Read More
  • PERSONALDATA
 • Το 80% της βιομάζας της Γης αποτελούν τα φυτά, το 15% τα βακτήρια και το υπόλοιπο
  Read More
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 • Το εισοδηματικό επίπεδο ενός ανθρώπου και ο εγκέφαλός του δεν είναι άσχετα πράγματα - και αυτό δεν
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι θα στείλει στον Άρη ένα μικρό αυτόνομο ελικόπτερο, το
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Το Facebook αποκαλύπτει 25 σελίδες κατευθυντήριων οδηγιών για το πώς θα αφαιρεί ψευδείς ειδήσεις, αναρτήσεις με
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Καινούριο δήμαρχο έχει εδώ και λίγες μέρες η πόλη Σβέρτε στη Γερμανία, στην άκρη της Κοιλάδας
  Read More
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
 • Το ξενοδοχείο "Kyrimai" στον Γερολιμένα της Μάνης ψηφίστηκε στη Σαντορίνη ως το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο από
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Οι επιστήμονες τρέφουν τις πρώτες βάσιμες ελπίδες ότι θα είναι δυνατό να επιβραδύνουν ή και να
  Read More
  • ΥΓΕΙΑ
 • Ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός καθολικού τεστ αίματος που θα ανιχνεύει όλους τους καρκίνους,
  Read More
  • ΥΓΕΙΑ
 • Επιτυχείς ήταν οι πρώτες δοκιμές ενός «μίνι» πυρηνικού αντιδραστήρα, που δοκίμασε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA)
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"