• Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Στα χρόνια της κρίσης έχουν πάει στο εξωτερικό πάνω από 18.000 γιατροί

metanastes brain drain200Του Φώτη Χαραλαμπίδη - Συνεχίζεται η φυγή των Ελλήνων γιατρών προς άλλες χώρες. Συνολικά, τα χρόνια της κρίσης έχουν πάει στο εξωτερικό πάνω από 18.000 γιατροί. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

από τις αρχές του 2019 μέχρι τις 16/12/2019έχει εκδώσει 1.097 πιστοποιητικά σε γιατρούς που έχουν προγραμματίσει να φύγουν στα ξένα. Η Ελλάδα χάνει ένα τεράστιο επιστημονικό δυναμικό, στο οποίο έχει επενδύσει πάρα πολλά και το έχει μεγάλη ανάγκη η Υγεία.

Ο θεμέλιος λίθος...

Πριν από δύο εβδομάδες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκε επίσημα την Ιρλανδία. «Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχουν προσφέρει πολλά στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο», τόνισε ο Πρόεδρος της Ιρλανδίας Μάικλ Ντ. Χίγκινς και κατέληξε με ύμνους για τη χώρα μας: «Η Ελλάδα αποτελεί θεμέλιο λίθο του σπιτιού το οποίο οι σύγχρονοι Έλληνες και Ιρλανδοί θέλουν να αποτελέσει η Ευρωπαϊκή Ένωσή μας. Ενός σπιτιού, το οποίο θα μπορεί να αντλήσει ενέργεια, τόσο από τις προοπτικές του μέλλοντος, όσο και από την Ιστορία».

Όλα καλά

Εξιτήριο από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο πήρε το πρωί του Σαββάτου (25/1) ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Τις προηγούμενες ημέρες τον ταλαιπωρούσε μία εποχική ίωση, αλλά καθώς τα συμπτώματα (υψηλός πυρετός) επέμεναν, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο για πιο εξειδικευμένη νοσηλεία. Υποβλήθηκε στις προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις, από τις οποίες δεν προέκυψε τίποτα το ανησυχητικό. Από τους πρώτους που επισκέφθηκαν τον Πρ. Παυλόπουλο στο Ωνάσειο, ήταν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του, ενώ του μετέφερε και τις ευχές του πρωθυπουργού για ταχεία ανάρρωση.

Σημαντική προσφορά της Ένωσης Εφοπλιστών
στα Νοσοκομεία

Τις τεράστιες ελλείψεις που έχουν τα νοσοκομεία μας, καλύπτει η Ένωση Εφοπλιστών. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Θεόδωρος Βενιάμης, θα δοθούν 100.000 σεντόνια, 25.000 μαξιλάρια και 25.000 κρεβάτια για την ανανέωση του εξοπλισμού των 120 νοσοκομείων σε όλη τη χώρα. Το σύνολο της χορηγίας είναι 6.000.000 ευρώ.

Οι πρώτες εντυπώσεις

Εβδομάδα της νεοεκλεγείσης με συντριπτική πλειοψηφία Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου η περασμένη. Δεν μπορούσαμε λοιπόν παρά να μπούμε στον πειρασμό να ανιχνεύσουμε τις πρώτες εντυπώσεις του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο οποίος και της επέδωσε, με τη δέουσα επισημότητα, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. «Έχει πλήρη αίσθηση των ευθυνών που αναλαμβάνει, είναι σοβαρή και μετρημένη, μου έκανε πολύ καλή εντύπωση», ήταν το πρώτο σχόλιο του Προέδρου της Βουλής. Για να προσθέσει αμέσως μετά ότι: «Έπιασε όλον τον ορίζοντα του συνταγματικού ρόλου της, απέδειξε με τα πρώτα λόγια της ότι ήταν μία αποστομωτική υποψηφιότητα». Σχολίασε μάλιστα ότι «η άνετη εκλογή της επέτρεψε στον Πρωθυπουργό να δώσει το δικό του στίγμα στην πολιτική σκηνή». «Ήταν μία επιτυχημένη επιλογή», κατέληξε χωρίς πολλά-πολλά ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο Τραμπ, το λάδι και τα ροδάκινα

Αν και ο Έλληνας Πρωθυπουργός κινείται στους κύκλους της διεθνούς ελίτ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης βασανίζεται από τις επιλογές του Ντόναλντ Τραμπ. Η απόφασή του να αυξήσει τους δασμούς στα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα, πληγώνει τους Έλληνες παραγωγούς. Οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας και της Πέλλας, για παράδειγμα, έχουν στοκάρει προϊόντα για την αμερικανική αγορά, τα οποία μετά την αύξηση των δασμών στο 43%, μένουν στα αζήτητα. Μιλάμε για εμπόρευμα αξίας περίπου 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Παλεύει ο υπουργός, πιέζει και ο κ. Φραγκογιάννης, αλλά για την ώρα εξαίρεση δεν επιτυγχάνεται. Αλλά και το ελληνικό λάδι που απηλλάγη των αμερικανικών δασμών, υφίσταται τις συνέπειες της πολιτικής απέναντι στα ισπανικά και ιταλικά λάδια, τα οποία δεν μπορούν να πουλήσουν πια στην αμερικανική αγορά και προσπαθούν εναγωνίως να τα διοχετεύσουν στην ευρωπαϊκή, με αποτέλεσμα να συμπιέζονται οι τιμές των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών. Ήδη η τιμή του λαδιού έχει υποχωρήσει κοντά στα 2 ευρώ το λίτρο, όταν πέρυσι προσέγγιζε τα 4 ευρώ το λίτρο.

Γράψε λάθος...

Η απάντηση-άρθρο του Αντώνη Διαματάρη, που αναγκάσθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε... ξεχάσει κάποιες επιχειρηματικές δραστηριότητές του, αναφέρει: «Θα αναφερθώ στην κατηγορία ότι ήμουν ταυτόχρονα Πρόεδρος (CEO) σε εταιρείες στις ΗΠΑ και υφυπουργός. Ναι, στο θέμα αυτό φέρω ευθύνη. Με καθυστέρηση αντιλήφθηκα ότι αυτό που ήταν ρουτίνα στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ ήταν αντίθετο με την ελληνική νομοθεσία, με αποτέλεσμα να μην προλάβω να ολοκληρώσω εγκαίρως τη διαδικασία αποδέσμευσής μου από τις εταιρείες αυτές. Mea culpa».

 

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"