• Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Έλληνες από πέντε ηπείρους συζήτησαν για την πλατφόρμα που θα ενώσει την Διασπορά

chrysoulakis ggae 250Αντιπρόσωποι από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Αφρική, καθώς επίσης και ο γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού, Ιωάννης Χρυσουλάκης, οι πρέσβεις της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ουάσινγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και Μάριος

Λυσσιώτης, αντίστοιχα και η γενική πρόξενος του Παναμά στην Φιλαδέλφεια, Γεωργία Αθανασοπούλου, συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη για την δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα ενώσει τον ελληνισμό της διασποράς.

chrysoulakis ggae 440Ο Γιάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού

Η τηλεδιάσκεψη έλαβε χώρα το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας, 13 Απριλίου 2020 και συνδιοργανώθηκε από τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριο της Νέας Υόρκης, Μάρκο Δρακωτό (Markos L. Drakotos), τον πρόεδρο του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, Δρ. Παναγιώτη Μανώλα (Dr. Panagiotis Manolas), τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων της Βορείου Αμερικής, Δρ. Σπύρο Μεζίτη (Dr. Spyros Mezitis) και ο πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου του Νοτιοδυτικού Τέξας Γιάννης Ρεμεδιάκης (Yannis Remediakis).

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δρ. Παναγιώτης Μανώλας αναφέρθηκε στην προσπάθεια και διευκρίνισε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ένωση των απανταχού Ελλήνων θα έχει εθελοντικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και ότι θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους ομογενείς, τους Έλληνες και τους Κύπριους να επικοινωνούν μεταξύ τους και να συντονίζουν τη δράση τους.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου των Νοτιοδυτικών Πολιτειών των ΗΠΑ, Γιάννης Ρεμεδιάκης παρουσίασε την υπό κατασκευή πλατφόρμα «World Hellenic Council for The Hellenic Diaspora» και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους κρίθηκε απαραίτητη η δημιουργία αυτής της πλατφόρμας.

«Η πανδημία του κορωνοϊού, η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, η μεταναστευτική – ανθρωπιστική κρίση, η αναγκαιότητα διατήρησης της ελληνικής γλώσσας και η έλλειψη επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των ομογενειακών φορέων καθιστούν πιο επιτακτική από ποτέ την συνένωση των δυνάμεων του ελληνισμού», επεσήμανε ο κ. Ρεμεδιάκης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ, τόνισε ότι μόνο τα 20% των Ελλήνων και των Ελληνοαμερικανών συμμετέχουν στη δράση των συλλόγων και των κοινοτήτων και ισχυρίστηκε ότι η νέα πλατφόρμα θα φέρει τους αποδήμους σε μια κοινή προσπάθεια για την προώθηση των θεμάτων που αφορούν την ομογένεια και τη γενέτειρα.

Επίσης αναφέρθηκε και στο κόστος αυτής της προσπάθειας και τόνισε ότι θα χρειαστούν περίπου $500.000 ετησίως τα τρία πρώτα χρόνια για την δημιουργία της πλατφόρμας και της γραμματειακής υποστήριξης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής, Δρ. Σπύρος Μεζίτης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι γιατροί μεταξύ των οποίων και οι 800 περίπου ομογενείς (500 στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης και άλλοι 300 στην τριπολιτειακή περιοχή), καθώς επίσης και στον ρόλο του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου και της ιστοσελίδας τους. Εκτενή αναφορά έκανε και στον ρόλο της ομογενειακής εταιρείας «Regeneron» για την εξεύρεση εμβολίου και φαρμάκου, καθώς επίσης και τον ρόλο της AHEPA και της Εκκλησίας για την ανακούφιση των οικογενειών που επλήγησαν από τον κορωνοϊό.

Ο γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού, Ιωάννης Χρυσουλάκης χαιρέτησε την πρωτοβουλία και υπενθύμισε ότι «κοντά ή μακριά είμαστε όλοι ένα – είμαστε Έλληνες» και εστίασε την προσοχή του στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η γενέτειρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της τουρκικής προκλητικότητας. «Η Ελλάδα χρειάζεται την αλληλεγγύη όλων», επεσήμανε ο κ. Χρυσουλάκης.

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες της Γενικής Γραμματείας τόνισε ότι ανά την υφήλιο υπάρχουν πάνω από 3.300 οργανώσεις και ότι επικαιροποιήθηκαν τα στοιχεία χιλίων εξ αυτών.

Εκτενή αναφορά έκανε στο Πρόγραμμα Επιστροφής στις Ρίζες, το οποίο θα παράσχει τη δυνατότητα σε 800 παιδιά να επισκεφθούν τη γενέτειρα, τις εκδηλώσεις για την ελληνική γλώσσα, τον διαγωνισμό ζωγραφικής για τα παιδιά των ομογενών, καθώς επίσης και τα προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και της μυθολογίας.

Η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου συνεχάρη τους πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας και τόνισε την αναγκαιότητα χαρτογράφησης του απόδημου ελληνισμού και του συντονισμού της δράσης όλων των οργανώσεων.

Ο πρέσβης της Κύπρου στην Ουάσινγκτον Μάριος Λυσσιώτης, χαιρέτησε την πρωτοβουλία και τόνισε ότι αποκτά μεγαλύτερη σημασία στις κρίσιμες στιγμές που περνούν οι Ελλάδα και η Κύπρος, λόγω της κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας.

Η γενική Πρόξενος του Παναμά στην Φιλαδέλφεια Γεωργία Αθανασοπούλου, αναφέρθηκε στον ρόλο της ελληνικής κοινότητας του Παναμά η οποία αριθμεί χίλια περίπου μέλη.

Ο Δρ. Παναγιώτης Μανώλας τάχτηκε υπέρ της εθελοντικής μορφής και κατά της μετατροπής της σε επιχείρηση. Αναφερόμενος στο οικονομικό επεσήμανε ότι εάν προσφέρει κάθε ομογενής από ένα δολάριο μπορεί να στηριχτεί οικονομικά.

Ο Αντώνιος Τσουρδαλάκης, πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, χαιρέτησε την πρωτοβουλία και πρότεινε να σταλεί επιστολή στο Πρωθυπουργό μέσω του οποίου να αιτήσουν την αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας σε Υπουργείο Αποδήμου Ελληνισμού, ως επίσης πρότεινε από μια σειρά πρωτοβουλίες, οι οποίες θα ωφελήσουν τους Απόδημους Έλληνες και θα έρθουν να καλύψουν το κενό που άφησε το ανύπαρκτο ΣΑΕ. Επίσης ανάφερε την σπουδαιότητα της επανασύνδεσης της ΕΡΤ σε όλο τον κόσμο, και ειδικά για τους απόδημους ενώ ανάφερε και την αναγκαία συνέχεια των Προγραμμάτων Φιλοξενίας των αποδήμων νέων στην Ελλάδα.

Η Δρ. Κυριακή Σονίδου, πρόεδρος των Ιατρικών Συλλόγων Νέας Αγγλίας επεσήμανε ότι στην Μεγάλη Βρετανία υπάρχουν πάνω από 4.000 Έλληνες γιατροί οι οποίοι μάχονται με τον κορονοϊό και ζήτησε από τους Δρ. Παναγιώτη Μανώλα και τον Δρ. Σπύρο Μεζίτη να τους βοηθήσουν στην προσπάθεια που καταβάλλουν για την προσέλκυση των γιατρών.

Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει ή να έχει περισσότερες πληροφορίες για την προσπάθεια, μπορεί να επικοινωνήσει μέσω της σελίδας: https://hellenicamerican.cc/contact/ ή να τηλεφωνήσει στο +1 (212) 629-6380

 

neoskosmos.com

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"