• Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

To καλοκαιρινό στοίχημα του ευρωπαϊκού τουρισμού

santorini hoteΤην ώρα που η Ευρώπη προετοιμάζεται για το μεγάλο «πείραμα» της σταδιακής άρσης του lockdown, οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου αγωνιούν για την επόμενη ημέρα. Και προσβλέπουν στην επιστροφή της τουριστικής κίνησης στη διάρκεια του

καλοκαιριού. Το ευρωπαϊκό «Σχέδιο Μάρσαλ» και το στοίχημα της Ελλάδας, ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού.

Ανά την Γηραιά Ήπειρο, από τα ελληνικά νησιά, μέχρι τα τουριστικά θέρετρα της Ιταλίας και της Πορτογαλίας, οι παραλίες είναι άδειες. Δεν υπάρχουν επισκέπτες στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι ή στο μουσείο του Λούβρου, τα φεστιβάλ του Αυγούστου στο Εδιμβούργο έχουν ακυρωθεί και τα λιβάδια με τις ανθισμένες τουλίπες της Ολλανδίας είναι κλειστά.

Η πανδημία του Covid-19, με περισσότερους από 200.000 θανάτους και σχεδόν 3 εκατ. κρούσματα παγκοσμίως, έχει οδηγήσει σε απόγνωση την παγκόσμια βιομηχανία τουρισμού.

Η παγκόσμια ταξιδιωτική κίνηση αναμένεται να κάνει βουτιά 39% φέτος, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Tourism Economics, ποσοστό που ισοδυναμεί με 577 εκατ. λιγότερα ταξίδια.
Οι αριθμοί είναι καταστροφικοί για έναν κλάδο που αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 10% το παγκόσμιου ΑΕΠ και απασχολεί 320 εκατ. εργαζομένους.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος εσωτερικών αγορών, Τιερί Μπρετόν, προωθεί ένα «Σχέδιο Μάρσαλ» για τον τουρισμό, χρηματοδοτώντας από το συνολικό ευρωπαϊκό πακέτο μέτρων στήριξης ξενοδοχεία, εστιατόρια, tour operators, ταξιδιωτικά πρακτορεία και εταιρείες θαλάσσιου τουρισμού, ώστε να αποφύγουν την κατάρρευση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει κατευθυντήριες γραμμές για την επανεκκίνηση του τουρισμού, δεν θα είναι όμως εύκολο να εξασφαλίσει τη συναίνεση όλων των χωρών-μελών.

Οι προκλήσεις για τον ελληνικό τουρισμό

santorini hoteΕίναι ζωτικής σημασίας η Ευρώπη να υιοθετήσει μια κοινή θέση και να ανοίξει σύντομα τα σύνορα, καθώς ήδη πολλές επιχειρήσεις αρχίζουν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, δηλώνει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. «Πολλά ξενοδοχεία δεν πρόκειται να ξανανοίξουν και θα υπάρξει ανεργία», τονίζει στο Reuters ο κ. Θεοχάρης, απευθύνοντας έκκληση για μακροπρόθεσμη οικονομική στήριξη ενός κλάδου, που αντιπροσωπεύει το ένα-τέταρτο της ελληνικής οικονομίας.

Από την άλλη, εκφράζονται αμφιβολίες για το εάν οι προορισμοί της Μεσογείου θα μπορέσουν να πείσουν τους Βορειοευρωπαίους –που ήδη ανησυχούν για τα οικονομικά τους και μήπως προσβληθούν από τον κορωνοϊό- να επιλέξουν προορισμούς του Νότου για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Το γεγονός ότι Ισπανία και Ιταλία βρέθηκαν στο επίκεντρο της διασποράς της νόσου στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με τους αποτελεσματικούς χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, θα μπορούσε να αποτελέσει το «ισχυρό χαρτί» του ελληνικού τουρισμού.

Όπως είχε τονίσει σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Θεοχάρης, το «υγειονομικό διαβατήριο» αποτελεί κλειδί για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, ενώ παραδέχθηκε ότι τα μοντέλα προβλέψεων κάνουν λόγο για πτώση έως και 50% της τουριστικής κίνησης φέτος.

Ο κ. Θεοχάρης έκανε λόγο για τουριστική περίοδο τριών μηνών, επισημαίνοντας ότι ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος θα σηκώσουν το βάρος της τουριστικής χρονιάς φέτος, με ελπίδες για επέκταση της περιόδου τον Οκτώβριο και Νοέμβριο, υπό την προϋπόθεση φυσικά να μην υπάρξει δεύτερο κύμα έξαρσης του κορωνοϊού ανά την Ευρώπη.

Το μεγάλο ωστόσο στοίχημα της εξέλιξης της τουριστικής χρονιάς είναι η ασφαλής είσοδος και έξοδος των επισκεπτών μας στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό προωθείται το «υγειονομικό διαβατήριο», είχε αναφέρει ο υπουργός προκειμένου να περιγράψει μια μεθοδολογία «ασφαλούς εισόδου». Προς την κατεύθυνση αυτή ο κ. Θεοχάρης ανάφερε ότι γίνεται διαβούλευση στην Ε.Ε., προκειμένου σε κάθε Ευρωπαίο πολίτη που θα θέλει να ταξιδεύσει να του γίνεται ένα αξιόπιστο τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού. Μάλιστα εξήγησε ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται στη χώρα εκκίνησης των διακοπών. Στο μέτωπο του εγχώριου τουρισμού ο κ. Θεοχάρης έχει εισηγηθεί στο οικονομικό επιτελείο κίνητρα για ενίσχυσή του.

Η Πανελλήνια Ένωση Ξενοδόχων έχει αποστείλει προτάσεις προς τα συναρμόδια υπουργεία(Τουρισμού, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας) για την προστασία του τουριστικού κλάδου και την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης. Μεταξύ άλλων, ΠΟΞ και Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος ζητούν κατάρτιση σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και με τους επαγγελματικούς φορείς του τουρισμού των όρων υποδοχής των επισκεπτών στην Ελλάδα για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και πρωτοβουλίες ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού. Σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα του Εργαστηρίου Μάρκετινγκ MARLAB του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σχεδόν οι μισοί Έλληνες σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές φέτος το καλοκαίρι, οι περισσότεροι εκ των οποίων τον Αύγουστο.

Πρώτα από όλα η ασφάλεια

Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό καταβάλλουν προσπάθειες να προωθήσουν την εικόνα ασφαλούς προορισμού για ξένους επισκέπτες. Στην Πορτογαλία, όπως αναφέρει σχετική ανάλυση του Reuters για τον ευρωπαϊκό τουρισμό, οι αρχές προετοιμάζουν πιστοποιητικά ασφαλείας για τα ξενοδοχεία, τα οποία από την πλευρά τους θα υποχρεώνονται να προσφέρουν προστατευτικό εξοπλισμό ακόμη και τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού για εργαζομένους και πελάτες.

Και η πλατφόρμα υπηρεσιών ενοικίασης Airbnb θέλει να καθησυχάσει, προτείνοντας στους ιδιοκτήτες ακινήτων να μοιράζονται με υποψηφίους πελάτες ένα «ενισχυμένο καθεστώς υγιεινής» και να ενημερώνουν ότι οι προσωπικές επαφές θα περιορίζονται στο ελάχιστο.

‘Όμως αρκετά μεγάλο μέρος της καλοκαιρινής σεζόν έχει ήδη χαθεί.

«Έχουμε χάσει τρεις μήνες και τώρα ευελπιστούμε στους άλλους τέσσερις, Ιούλιο έως Οκτώβριο», δηλώνει στο Reuters ο Μανώλης Γιαννούλης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Κρήτη.

naftemporiki.gr

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"