• Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Αθλητικός Τουρισμός

colorful sport isometric posterΟ αθλητικός τουρισμός είναι μια ειδική θεματική μορφή τουρισμού, η οποία πραγματοποιείται με ενεργητική η παθητική συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες αναψυχής των επισκεπτών – τουριστών που επιλέγουν τον τουριστικό προορισμό των

διακοπών τους, με στόχο την ψυχαγωγία και την βελτίωση της υγείας, της φυσικής κατάστασης και της ευεξίας τους. Ο αθλητικός τουρισμός περιλαμβάνει α) την ενεργητική αθλητική δραστηριότητα αναψυχής, ατομικά ή ομαδικά, β) την προσωπική εξέλιξη η βελτίωση, της δεξιότητας και την εκμάθηση των κανόνων για την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων αναψυχής, γ) την παθητική παρακολούθηση, ως θεατής η υποστηρικτής μιας ομάδας, ενός αθλήματος η μίας αθλητικής διοργάνωσης, δ) την επίσκεψη σε τοποθεσίες και μέρη που σχετίζονται με την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά και την κουλτούρα του αθλήματος ή ενός αθλητικού μύθου και ε) τις δραστηριότητες αναψυχής για άτομα με ειδικές ανάγκες και αναπηρία.

Ο αθλητικός τουρισμός διακρίνεται σε τουρισμό αθλητικών διοργανώσεων και σε τουρισμό υπαίθριων δραστηριοτήτων αθλητικής αναψυχής. Ο τουρισμός αθλητικών οργανώσεων απευθύνεται είτε σε επισκέπτες-τουρίστες που στόχο έχουν να παρακολουθήσουν, ως θεατές, αθλητικούς αγώνες, συνδυάζοντας την διαμονή τους και τις διακοπές τους με τις αθλητικές διοργανώσεις, είτε σε μεμονωμένους αθλητές, ομάδες αθλητών, αποστολές, τεχνικούς και δημοσιογράφους, που ταξιδεύουν για να συμμετέχουν σε αθλητικούς αγώνες και αθλητικές διοργανώσεις και συνδυάζουν χρονικά την διαμονή τους στον τόπο διεξαγωγής των διοργανώσεων και παρατείνουν τη διαμονή τους για αναψυχή και διακοπές.

kouskoukis st350x350aΚωνσταντίνος Κουσκούκης, Καθηγητής Δερματολογίας – Νομικός – Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής - Πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας – Πρόεδρος Παγκόσμιας Ακαδημίας Κινέζικης και Συμπληρωματικής ΙατρικήςΟ τουρισμός υπαιθρίων δραστηριοτήτων και αθλητικής αναψυχής είναι ειδικότερη μορφή αθλητικού τουρισμού όποιος απευθύνεται σε επισκέπτες - τουρίστες, οι οποίοι στο πλάνο των διακοπών τους επισκέπτονται ένα προορισμό για να συμμετέχουν ενεργά σε μία ή περισσότερες δραστηριότητες αθλητικής αναψυχής.

Ο ποδηλατικός τουρισμός είναι ειδική κατηγορία τουρισμού όπου η ποδηλασία είναι ο κύριος σκοπός του ταξιδιού και το ποδήλατο αποτελεί το μέσο προκειμένου οι επισκέπτες - τουρίστες να βιώσουν μία ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία και αφορά επισκέπτες τουρίστες που είτε διαμένουν σε ένα συγκεκριμένο τουριστικό προορισμό και επιλέγουν ημερήσιες ποδηλατικές διαδρομές είτε επισκέπτονται περισσότερους προορισμούς και διαμένουν σε διαφορετικές τοποθεσίες. Οι ποδηλατικές δραστηριότητες αναψυχής διακρίνονται σε ήπια ποδηλασία, όπου ο ποδηλάτης απολαμβάνει τη φύση και το τοπίο, και σε εντατική ποδηλασία όπου η φυσική κατάσταση είναι ο κύριος στόχος.

Ο προπονητικός τουρισμός είναι συγκεκριμένη μορφή τουρισμού που αφορά την επίσκεψη μεμονωμένων αθλητών καθώς και επαγγελματικών ή ερασιτεχνικών ομάδων σε ένα επίσης τουριστικό προορισμό με βασικό κίνητρο τη συμμετοχή τους σε προγράμματα προετοιμασίας και αποθεραπείας, πραγματοποιούμενα σε κέντρα προπονητικού, αθλητικού τουρισμού (ΚΕ.Π.Α.Τ.).

Τα ΚΕ.Π.Α.Τ. είναι εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής και συνδυάζουν τη δυνατότητα παραθερισμού ή πραγματοποίησης άλλων μορφών τουρισμού με τη δυνατότητα άσκησης δραστηριοτήτων ελεύθερου χρόνου καθώς και με αθλητικές δραστηριότητες των πελατών και των επισκεπτών, που συνδέονται με την εν γένει άθληση τους, τη διατήρηση ή την επαναφορά τους σε ιδανικές φυσικές και εργομετρικές συνθήκες, τη θεραπευτική αθλητική αγωγή τους και την προπόνησή τους εν όψει οργανωμένων αθλητικών δραστηριοτήτων σε ιδανικές φυσικές και τεχνίτες συνθήκες.

Περεταίρω υπάρχουν προγράμματα αθλητικής αναψυχής από ομάδες εμψυχωτών και προπονητών-εκπαιδευτών των ξενοδοχείων με ειδική υποδομή όπως γυμναστήρια, spa, πισίνες, γήπεδα γκολφ και αντισφαίρισης, κέντρα ευεξίας και θαλασσοθεραπείας και θεματικά πάρκα.

Οι περιφερειακές υπηρεσίες τουρισμού αδειοδοτούν κάθε διοργάνωση αθλητικού τουρισμού, η οποία πραγματοποιείται από φυσικά η νομικά πρόσωπα, που ασκούν επιχειρηματικές δραστηριότητες αθλητικού τουρισμού, καθώς και από ενώσεις προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εφόσον οι εν λόγω δραστηριότητες περιλαμβάνονται στον καταστατικό σκοπό τους, και συντρέχουν οι προϋποθέσεις που αφορούν είτε τη διοργάνωση για ψυχαγωγούμενους πολίτες-επισκέπτες-τουρίστες , είτε τη διοργάνωση που έχει σκοπό την αθλητική αναψυχή και δεν εντάσσεται στα πλαίσια του αγωνιστικού αθλητισμού η προγραμμάτων άθλησης για όλους.

Η πολιτεία θέσπισε ειδικό σήμα αθλητικού τουρισμού το οποίο αποτελεί σήμα πιστοποίησης με ειδικό λογότυπο, πενταετούς διάρκειας και χορηγείται από την περιφερειακή υπηρεσία τουρισμού, ενώ δημιούργησε το μητρώο τουρισμού υπαιθρίων δραστηριοτήτων αθλητικής αναψυχής και το γενικό μητρώο σημάτων αθλητικού τουρισμού για να καταχωρούνται οι επιχειρήσεις οι οποίες ασκούν ανάλογες δραστηριότητες.

Προαπαιτούμενα για όλες τις δράσεις είναι η ενεργοποίηση των τοπικών φορέων των περιοχών υποδοχής τουριστών, που καλούνται να παρέχουν στους τουρίστες συγκεκριμένες υποδομές για τις ανάγκες τους, έχοντας άριστη γνώση των χαρακτηριστικών και των απαιτήσεων της αγοράς στην οποία δραστηριοποιούνται, ενώ απαιτούνται και εξειδικευμένοι οργανωτές τουριστικών ταξιδίων που επικοινωνούν καλύτερα με την τοπική κοινωνία και την αγορά των τουριστών, λειτουργώντας πάντα υπό το πρίσμα της ασφαλούς φιλοξενίας, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας της υγείας του ΕΟΔΥ και του ΠΟΥ.

 

 

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"