• Νίκη και άνοδος στην 1η κατηγορία για την Ελλάδα στο Fed Cup

  Νίκη και άνοδος στην 1η κατηγορία για την Ελλάδα στο Fed Cup

 • Χρυσή σε όλη την Αυστραλία η νεομετανάστρια Μαριάννα Σαμπάνη

  Χρυσή σε όλη την Αυστραλία η νεομετανάστρια Μαριάννα Σαμπάνη

 • Studiosus: Έρχεται κύμα Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα

  Studiosus: Έρχεται κύμα Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα

 • Mε ηλεκτρονική κλήρωση έγινε η ανάδειξη των «εφήβων βουλευτών» - Βουλή των Εφήβων θα συμμετάσχουν και ελληνικά σχολεία του εξωτερικού

  Mε ηλεκτρονική κλήρωση έγινε η ανάδειξη των «εφήβων βουλευτών» - Βουλή των Εφήβων θα συμμετάσχουν και ελληνικά σχολεία του εξωτερικού

 • Κτηματολόγιο: Προθεσμία έως 9 Ιουλίου για να δηλώσετε τα ακίνητά σας - Αφορά και κατοίκους εξωτερικού

  Κτηματολόγιο: Προθεσμία έως 9 Ιουλίου για να δηλώσετε τα ακίνητά σας - Αφορά και κατοίκους εξωτερικού

 • The upside of Greece’s brain-drain

  The upside of Greece’s brain-drain

 • Η Γερμανία σταματά τους ελέγχους στους επιβάτες πτήσεων από Ελλάδα

  Η Γερμανία σταματά τους ελέγχους στους επιβάτες πτήσεων από Ελλάδα

 • Παγκόσμια έρευνα για τον Απόδημο Ελληνισμό

  Παγκόσμια έρευνα για τον Απόδημο Ελληνισμό

 • Financial Times: Ο Λόρδος Μπάιρον είχε δίκιο -Τα γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Αθήνα

  Financial Times: Ο Λόρδος Μπάιρον είχε δίκιο -Τα γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Αθήνα

 • Αυστραλία: Ομογενής η νέα δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Περιοχής Πρωτευούσης

  Αυστραλία: Ομογενής η νέα δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Περιοχής Πρωτευούσης

 • Αναλυτικός οδηγός / Εφορία: Τι ισχύει για κατοίκους εξωτερικού και ομογενείς

  Αναλυτικός οδηγός / Εφορία: Τι ισχύει για κατοίκους εξωτερικού και ομογενείς

 • Φορολογικοί Κάτοικοι Ελλάδος – Εξωτερικού (επικαιροποιημένο με τις τελευταίες αλλαγές)

  Φορολογικοί Κάτοικοι Ελλάδος – Εξωτερικού (επικαιροποιημένο με τις τελευταίες αλλαγές)

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12

Ο ισχυρότερος άνθρωπος του κόσμου

si jip me trump 250Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έχει πλέον μεγαλύτερη επιρροή και από τον Ντόναλντ Τραμπ και αυτό δεν είναι κάτι καλό για τον πλανήτη, προειδοποιεί το περιοδικό Economist. Οι Αμερικανοί πρόεδροι έχουν τη συνήθεια να

περιγράφουν με δέος τους Κινέζους ομολόγους τους. Ο Ρίτσαρντ Νίξον κολάκευσε τον Μάο Τσε Τουνγκ λέγοντάς του ότι τα γραπτά του «άλλαξαν τον κόσμο».

si jip me trump sy onΟ Τζίμι Κάρτερ περιέγραφε τον ΝτενγκΣιαοπίνγκ επιστρατεύοντας ολόκληρη σειρά θετικών χαρακτηρισμών: «Έξυπνος, σκληρός, ευφυής, ειλικρινής, θαρραλέος, ευπαρουσίαστος, φιλικός, με αυτοπεποίθηση».

Ο Μπιλ Κλίντον αποκαλούσε τον ΖιανγκΖεμίν «οραματιστή» και «άνθρωπο ξεχωριστής ευφυΐας».

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι εξίσου γοητευμένος. Σύμφωνα με τη WashingtonPost, περιέγραψε τον Σι Τζινπίνγκ ως «ίσως τον ισχυρότερο ηγέτη» που είχε η Κίνα εδώ και έναν αιώνα.

Πιθανόν ο Τραμπ να έχει δίκιο.

Και θα μπορούσε να προσθέσει -αν κάτι τέτοιο δεν αποτελούσε πολιτική αυτοκτονία για έναν Αμερικανό πρόεδρο- ότι «ο Σι είναι ο ισχυρότερος ηγέτης στον κόσμο».

Βέβαια, η οικονομία της Κίνας είναι δεύτερη σε μέγεθος στον κόσμο πίσω από τις ΗΠΑ και ο στρατός της ωχριά μπροστά σε εκείνον της υπερδύναμης. Όμως η ισχυρή οικονομία και ο στρατιωτικός εξοπλισμός δεν είναι το παν.

Ο ηγέτης του ελεύθερου κόσμου βλέπει τις σχέσεις με άλλα κράτη ως εμπορική συναλλαγή και δεν δείχνει ικανός να εφαρμόσει την ατζέντα του στο εσωτερικό.

Μπορεί οι ΗΠΑ να εξακολουθούν να είναι η ισχυρότερη χώρα στη Γη, όμως ο ηγέτης της είναι πιο αδύναμος στο εσωτερικό και λιγότερο αποτελεσματικός στο εξωτερικό από κάθε προκάτοχό του, κυρίως επειδή περιφρονεί τις αξίες και τις συμμαχίες που θεμελιώνουν την αμερικανική επιρροή στον κόσμο.

Αντιθέτως, ο πρόεδρος του μεγαλύτερου απολυταρχικού κράτους στον κόσμο περπατάει καμαρωτός σε κάθε του ταξίδι.
Έχει τον έλεγχο της χώρας του με τρόπο που κανείς από τους προκατόχους του μετά τον Μάο δεν κατάφερε.
Και αν ο Μάο κυβερνούσε μια Κίνα χαοτική και πάμφτωχη, ο Σι εξουσιάζει την ατμομηχανή της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Η επιρροή και η ισχύς του Σι είναι στο προσκήνιο σήμερα 18 Οκτωβρίου, στο συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (σ.σ. του οποίου ο Σι είναι και γενικός γραμματέας) στο Πεκίνο, το πρώτο στο οποίο ο Σι προεδρεύει.

Οι 2.300 σύνεδροι τον αποθέωσαν. Οι σκεπτικοί παρατηρητές θα μπορούσαν να αναρωτηθούν αν ο Κινέζος ηγέτης θα χρησιμοποιήσει την ισχύ του για το καλό ή για το κακό.

Στο εσωτερικό της χώρας του ο Σι κυβερνά σχεδόν εξίσου ανελεύθερα με τον Πούτιν. Πιστεύει ότι και οι μικρότερες πολιτικές παραχωρήσεις μπορεί να αποδειχθούν ολέθριες.

ΚΟΣΜΕ, ΠΡΟΣΕΧΕ
Στα πολλά επίσημα ταξίδια του ο Σι Τζινπίνγκ παρουσιάζει τον εαυτό του ως απόστολο της ειρήνης και της φιλίας, ως φωνή της λογικής σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Τα ελαττώματα του Ντόναλντ Τραμπ κάνουν τη δουλειά του ευκολότερη. Στο Νταβός τον περασμένο Ιανουάριο ο Σι υποσχέθηκε στην οικονομική ελίτ ότι θα υποστηρίξει την παγκοσμιοποίηση, το ελεύθερο εμπόριο και τη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή. Τα μέλη της ομήγυρης τον άκουσαν με ευχαρίστηση και ανακούφιση σκεπτόμενοι ότι, ευτυχώς, μια υπερδύναμη έχει τη θέληση να υπερασπιστεί το σωστό, ακόμα και αν ο Τραμπ δεν την έχει.

Τα λόγια του Σι έχουν αξία εν μέρει επειδή η χώρα του έχει το μεγαλύτερο συναλλαγματικό απόθεμα στον κόσμο.
Επιπλέον, η πρωτοβουλία BeltandRoad (σ.σ. το πρόγραμμα «Οικονομική Ζώνη του Δρόμου του Μεταξιού» και «Θαλάσσια Οδός του Μεταξιού του 21ου αιώνα») που αποτελεί δική του έμπνευση, έχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια κινεζικών κεφαλαίων θα επενδυθούν στο εξωτερικό σε σιδηροδρόμους, λιμάνια, ενεργειακούς σταθμούς και άλλα έργα υποδομής βοηθώντας πολλές χώρες να ευημερήσουν.

Είναι το είδος της ηγεσίας που οι ΗΠΑ έχουν εγκαταλείψει μετά το Σχέδιο Μάρσαλ – πρόγραμμα σημαντικά μικρότερο από το τρέχον κινεζικό.

Χωρίς προηγούμενο είναι και η στρατιωτική ισχύς που επιδεικνύει η Κίνα υπό την ηγεσία του Σι Τζινπίνγκ.

Φέτος εγκαινιάστηκε η πρώτη στρατιωτική βάση εκτός της χώρας, στο Τζιμπουτί. Έχει στείλει τα πολεμικά της πλοία στο κατώφλι του ΝΑΤΟ, στη Βαλτική, να διεξάγει γυμνάσια με τον ρωσικό στόλο.

Η Κίνα δηλώνει ότι ποτέ δεν θα εισβάλλει σε καμία χώρα προκειμένου να επιβάλλει τη θέλησή της – εκτός από την Ταϊβάν, την οποία δεν θεωρεί καν χώρα.

Υποστηρίζει ότι όλες της οι κινήσεις έχουν σκοπό τη διατήρηση της ειρήνης, την καταπολέμηση της πειρατείας στις θάλασσες και τη στήριξη ανθρωπιστικών αποστολών.

Όσο για τα τεχνητά νησιά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας που η ίδια δημιούργησε και στα οποία λειτουργούν στρατιωτικά αεροδρόμια, τονίζει ότι έχουν αμυντικό χαρακτήρα.

Σε αντίθεση με τον ΒλάντιμιρΠούτιν, ο Σι δεν προκαλεί αναστάτωση στην παγκόσμια πολιτική προσπαθώντας να υπονομεύσει τη δημοκρατία και να αποσταθεροποιήσει τη Δύση.

Ωστόσο, είναι πολύ ανεκτικός στις ατασθαλίες της συμμάχου του, και πυρηνικής δύναμης, Βόρειας Κορέας.

Επιπλέον, η στρατιωτική συμπεριφορά της ίδιας της Κίνας ανησυχεί τους γείτονές της στη Νοτιοανατολική Ασία, αλλά και την Ινδία και την Ιαπωνία. Στο εσωτερικό της χώρας του ο Σι κυβερνά σχεδόν εξίσου ανελεύθερα με τον Πούτιν.

Πιστεύει ότι ακόμα και οι μικρότερες πολιτικές παραχωρήσεις μπορεί να αποδειχθούν ολέθριες όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για το καθεστώς. Η μοίρα της ΕΣΣΔ τον στοιχειώνει και αυτή η ανασφάλεια έχει συνέπειες.

Είναι καχύποπτος όχι μόνο απέναντι στους εχθρούς που ο ίδιος έχει δημιουργήσει με τις διώξεις του, αλλά και απέναντι στην ταχέως αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη της Κίνας και στους νεαρότερους πολίτες της χώρας, οι οποίοι ενηλικιώθηκαν περίπου όταν εκείνος ανέλαβε την εξουσία. Δείχνει αποφασισμένος να εντείνει τον έλεγχο στην κινεζική κοινωνία κυρίως αναβαθμίζοντας τα συστήματα παρακολούθησης και κρατώντας τις δυνάμεις της οικονομίας υπό την εξουσία του κόμματος.

Όλο αυτό θα κάνει την Κίνα λιγότερο πλούσια από όσο θα έπρεπε να είναι και τη ζωή εκεί περισσότερο καταπιεστική. Η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει χειροτερεύσει επί των ημερών του Σι, με τους ηγέτες του κόσμου να μην έχουν εκφράσει ούτε έναν επικριτικό ψίθυρο. Οι φιλελεύθεροι θρήνησαν στο παρελθόν τα «δέκα χαμένα χρόνια» των μεταρρυθμίσεων που δεν έγιναν στα χρόνια του προκατόχου του Σι, Χου Ζιντάο.

Η δεκαετία έγινε δεκαπενταετία και πιθανότατα θα γίνει εικοσαετία. Κάποιοι αισιόδοξοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουμε δει ακόμα το πραγματικό πρόσωπο του Σι.

Ότι το συνέδριο θα τον βοηθήσει να εδραιώσει την εξουσία του και ότι στη συνέχεια θα ξεκινήσει κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις το συντομότερο, στηριζόμενος στην -έστω μερική- επιτυχία του ενάντια στη διαφθορά.

Αν ο Σι είναι κρυπτοπλουραλιστής, τότε κρύβεται πολύ αποτελεσματικά. Επιπλέον, και προς ανησυχία όσων πιστεύουν ότι οι όλοι ηγέτες έχουν ημερομηνία λήξεως, ο Σι Τζινπίνγκ δεν φαίνεται να σκοπεύει να αποχωρήσει συμπληρώνοντας δεκαετία -όπως έκαναν οι προκάτοχοί του- το 2022.

ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ
Ο Σι Τζινπίνγκ μπορεί να πιστεύει ότι η συγκέντρωση σχεδόν απόλυτης εξουσίας επί 1,4 δισ. ανθρώπων στα χέρια ενός ηγέτη είναι, για να δανειστούμε μια αγαπημένη του φράση, «η νέα κανονικότητα» στην κινεζική πολιτική. Αλλά αυτό δεν είναι κανονικό, είναι επικίνδυνο.
Κανείς δεν πρέπει να έχει τόσο μεγάλη εξουσία. Η ενός ανδρός αρχή είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης για την Κίνα, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν με τον Μάο και την Πολιτιστική του Επανάσταση.

Είναι επίσης παράγοντας αυθαίρετης συμπεριφοράς στο εξωτερικό, πράγμα εξαιρετικά ανησυχητικό σε μια εποχή που η Αμερική του Τραμπ κλείνεται στον εαυτό της δημιουργώντας ένα κενό εξουσίας.

Ο κόσμος δεν θέλει ούτε απομονωμένες τις Ηνωμένες Πολιτείες ούτε μια δικτατορία στην Κίνα. Δυστυχώς, είναι πιθανό να συμβούν και τα δύο.

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Η σημαία στο μπαλκόνι του σπιτιού του Γιώργου Μπαλταδώρου

baltadorou spiti850

Φωτογραφία: Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η 5η Athens International Tourism Expo 2018

ait 5 Athens International Tourism expo 

THE 27th HERMES EXPO INTERNATIONAL

hermes trade route

 

 Αναλυτικός οδηγός. Εφορία: Τι ισχύει για κατοίκους εξωτερικού και ομογενείς

forologika fi

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

 • All
 • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 • ΠΑΙΔΕΙΑ
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • ΥΓΕΙΑ
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία Roskosmos, στο πλαίσιο ενός μεγαλεπήβολου διαστημικού προγράμματος, προγραμματίζει να εκτοξεύσει 150 δορυφόρους
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Το ξενοδοχείο "Kyrimai" στον Γερολιμένα της Μάνης ψηφίστηκε στη Σαντορίνη ως το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο από
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Σύμφωνο συνεργασίας για την ενίσχυση του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα και την αξιοποίηση των δομών της
  Read More
  • ΥΓΕΙΑ
 • Οι επιστήμονες τρέφουν τις πρώτες βάσιμες ελπίδες ότι θα είναι δυνατό να επιβραδύνουν ή και να
  Read More
  • ΥΓΕΙΑ
 • Μια νέα τεχνολογία που επιτρέπει τη μετατροπή μιας φωτογραφίας «σέλφι» σε τρισδιάστατο (3D) ομόιωμα, ανέπτυξαν δύο
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Παράνομες και παραπλανητικές πρακτικές μέσω facebook από προφίλ που εμφανίζονται ως προμηθευτές και καλούν τους καταναλωτές
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Ανησυχία προκαλεί η είδηση ότι οι ασύρματες συνδέσεις των οικιακών και επαγγελματικών δικτύων Wi-Fi σε όλο
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Βρετανική εταιρεία real estate δίνει ετήσιο μισθό 225.800 ευρώ και μάλιστα αφορολόγητα για εργασία στο Ντουμπάι.
  Read More
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 • Εφαρμογές μηνυμάτων ειδικές για παιδιά, υπολογιστές στα σχολεία: οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Facebook και
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Σε μια ημέρα αφιερωμένη στη μουσική της εξορίας, του πόνου, αλλά και της αγάπης, το Φεστιβάλ
  Read More
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 • Κάθε χρόνο οι συντάκτες του Science καταρτίζουν τη λίστα με τα σημαντικότερα επιστημονικά επιτεύγματα της χρονιάς
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Eρευνητές της Google, σε συνεργασία με άλλους ειδικούς κυβερνοασφάλειας, ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν δύο σοβαρά κενά ασφαλείας
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Σας ενημερώνουμε ότι στην Πρώτη Σερρών του Δήμου Αμφίπολης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Ν.
  Read More
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
 • Ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός καθολικού τεστ αίματος που θα ανιχνεύει όλους τους καρκίνους,
  Read More
  • ΥΓΕΙΑ
 • Επιτυχείς ήταν οι πρώτες δοκιμές ενός «μίνι» πυρηνικού αντιδραστήρα, που δοκίμασε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA)
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Το Λας Βέγκας είναι εντυπωσιακό από κάθε άποψη. Πρώτον, επειδή όλα εκεί είναι τεράστια. Τα ξενοδοχεία
  Read More

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"