• Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Ας κάνουμε το σταυρό μας...

fotis 250bΤου Φώτη Χαραλαμπίδη - Μέσα στη βαθιά καταχνιά και στην αγωνία για το αύριο, υπάρχουν και καλά νέα. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, η Ελλάδα είναι μία από τις δυο-τρεις χώρες που δείχνουν πως θα τα πάνε καλύτερα από την υπόλοιπη

Ευρώπη, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού, κάτι που αποδίδεται στην έγκαιρη λήψη μέτρων. Συγκεκριμένα, ο Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, δήλωσε ότι, σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου του Βερολίνου, στο οποίο κάνουν προβλέψεις, η Ελλάδα είναι από τις χώρες της Ευρώπης που φαίνεται πως θα τα πάνε καλύτερα. Είναι στις δυο-τρεις καλύτερες χώρες, είπε χαρακτηριστικά, με βάση τα μαθηματικά μοντέλα πάνω στα οποία δουλεύουν (γι’ αυτό και με την αντίστοιχη επιφύλαξη). Επίδοση που αποδίδεται στο ότι στην Ελλάδα πήραμε μέτρα νωρίς.

Η μάχη του κορωνοϊού δίνεται κυρίως στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Εκεί όπου δίνεται η μάχη εναντίον του κορωνοϊού είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται μέρα-νύχτα στις ΜΕΘ, ακούραστο, άγρυπνο τις περισσότερες φορές, δίπλα στους ασθενείς, γνωρίζει πραγματικά τον αγώνα που δίνεται για επιβίωση μέσα στις Εντατικές. Αν και, όπως λένε, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται σταθερά, ο αριθμός των ασθενών που χρήζουν εντατικής νοσηλείας είναι ακόμη ελεγχόμενος και μακάρι να μείνει έτσι. Και όχι μόνο. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποσωληνώθηκαν την Παρασκευή (27/3) τέσσερις ασθενείς σε ΜΕΘ που ήταν διασωληνωμένοι λόγω κορωνοϊού. Αλλά χρειάζεται προσοχή, καθότι: «Αυτή η αρρώστια, όταν εξελιχθεί, σε εξουθενώνει. Είναι σαν να έχει τρέξει κάποιος τρεις μαραθώνιους την ίδια ημέρα», λέει ο ακαδημαϊκός Χαράλαμπος Ρούσσος.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου διαβεβαιώνει ωστόσο, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια στα κρεβάτια ΜΕΘ, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι «στην Ελλάδα δεν θα φτάσουμε στο σημείο να επιλέγουμε ποιοι θα μπουν σε ΜΕΘ» (όπως συνέβη στην Ιταλία και στην Ισπανία), ενώ ο Χ. Ρούσσος αναφέρει ότι ο στόχος είναι να υπάρχουν 15 κλίνες ΜΕΘ για 100.000 κατοίκους. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία, αυξάνονται συνεχώς τα νέα κρεβάτια Εντατικής, αγοράζονται νέοι αναπνευστήρες και ιατρικά αναλώσιμα. Να σημειωθεί ότι πριν από δύο μήνες, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) διέθετε 565 κλίνες στις ΜΕΘ, χωρίς διαθεσιμότητα για πιθανά περιστατικά CONVID-19, σήμερα όμως ο συνολικός αριθμός κλινών στις ΜΕΘ φτάνει τις 813, εκ των οποίων 695 δημόσιες και 118 ιδιωτικές. Οι δε κλίνες που έχουν αναπτυχθεί για την απλή νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό είναι, έως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, 2.158.

Η μεγάλη ήττα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Εκείνοι οι μεγάλοι οραματιστές που πάλεψαν χρόνια για να βάλουν τις βάσεις μιας Ενωμένης Ευρώπης, δεν φαντάζονταν την εικόνα της Ε.Ε. που ζούμε σήμερα. Δεν είχαν στο μυαλό τους μια Ευρώπη που θα είναι κολαούζος της Αμερικής, το παιδί για όλες τις δουλειές, που λέει πάντα: Ό,τι διατάξει το αφεντικό. Το πρώτο βήμα έγινε με τη δημιουργία, στις 25 Μαρτίου 1957, της ΕΟΚ (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα), από 6 χώρες: Βέλγιο, Δυτική Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ιταλία και Ολλανδία. Η συνέχεια ήταν η ίδρυση, μετά από πολύχρονες διαπραγματεύσεις μεταξύ των «μεγάλων» Ευρωπαίων ηγετών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την 1η Νοεμβρίου 1993. Τη... γέννηση συνυπέγραψαν οι παρακάτω 12 χώρες: οι 6 της ΕΟΚ και οι: Δανία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Πορτογαλία και Ισπανία. Από τότε μέχρι και σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρότι είχε και μεγάλους ηγέτες, που έβλεπαν μπροστά και απείχαν μίλια σε κύρος και προσωπικότητα από τους σημερινούς ηγέτες, αυτούς που αποφασίζουν για το «αύριό» της, ποτέ δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, όχι μόνο στη γειτονιά μας, αλλά και στις εξελίξεις στο παγκόσμιο γήπεδο. Δυστυχώς, η ίδια κατάσταση ισχύει και σήμερα. Και οι θεωρούμενες μεγάλες χώρες από τα 27 κράτη-μέλη φρόντιζαν και φροντίζουν μόνο γ ια «τα του οίκου τους» και από κει και πέρα γαία πυρί μειχθήτω... Ας πάει και το παλιάμπελο, αρκεί να μην είναι το δικό τους. Αυτό εκμεταλλεύθηκε ο κορωνοϊός. Βρήκε τις πόρτες αφύλακτες, αφού η Ε.Ε. ήταν ανοχύρωτη ακόμη και όταν γινόταν ο χαμός στις χώρες από τις οποίες περνούσε ο ιός. Βρήκε πρόσφορο έδαφος και ξεφύτρωσε ο πανικός. Αυτή είναι η κατάληξη των οραματιστών μιας Ενωμένης Ευρώπης. Μια Ευρώπη ανίκανη να προστατεύσει «τα του οίκου της»... Κατάντησε να είναι το παιδί για όλες τις δουλειές του αμερικανικού μαγαζιού, ενώ θα έπρεπε να είχε τον αποφασιστικό λόγο για τη δημιουργία ενός άλλου κόσμου.

1.000 συνανθρώπους μας τους καταδικάζουμε σε θάνατο;

Απίστευτο, δυστυχώς, όμως απόλυτα αληθινό, αλλά και τραγικό, από τη στιγμή που έχει να κάνει με την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Υπάρχουν άρρωστοι, με βαριά νοσήματα (όπως καρκίνος), που πρέπει να μπουν στο χειρουργείο, αλλιώς η ζωή τους μπαίνει σε κίνδυνο από μέρα σε μέρα. Μετά την «εμφάνιση» του κορωνοϊού, όμως, η εντολή στα Κρατικά Νοσοκομεία είναι τα μη επείγοντα περιστατικά να μπαίνουν σε... καραντίνα και όποιος ζήσει. Τη τραγική αυτή κατάσταση επισημαίνουν σε «Επιστολή Ενημέρωσης» ο διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου «Σωτηρία» Γεράσιμος Σβορώνος και ο διευθυντής της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής Ευάγγελος Σεψάς. «Η διακοπή των χειρουργικών πράξεων που ισχύει στην πράξη (μολονότι η απόφαση για διακοπή των χειρουργικών πράξεων αφορά τα μη επείγοντα περιστατικά και αυτά που μπορούν να αναβληθούν) σημαίνει αυτόματα ότι καταδικάζουμε σε θάνατο περισσότερους από 1.000 συνανθρώπους μας. Η ανθρώπινη ζωή έχει την ίδια αξία και όταν αυτή χάνεται είναι το ίδιο οδυνηρό για όλους, είτε απολεσθεί από χειρουργικό νόσημα, είτε από τον νέο κορωνοϊό. Ο ιπποκράτειος όρκος, που δεσμεύει όλους μας, καθώς και η συνείδησή μας, επιβάλλει να γνωστοποιήσουμε το γεγονός αυτό στις αρμόδιες αρχές και στους Έλληνες.

Όλοι μαζί κατά του κορωνοϊού

«Η επιδημία αυτή μας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη συνδημιουργίας μιας κοινότητας με κοινό μέλλον. Ο ιός δεν σέβεται τα σύνορα και για την αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας πρόκλησης απαιτείται διεθνής συνεργασία. Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, η Κίνα πρωτοστατεί στην παγκόσμια μάχη κατά της επιδημίας, λαμβάνοντας τα πληρέστερα, αυστηρότερα και πλέον διεξοδικά μέτρα πρόληψης και ελέγχου», τονίζει σε συνέντευξή της η πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα, Τσανγκ Τσιγιουέ.

Δύο σημαντικά δημοσιογραφικά στελέχη

Δύο σημαντικά δημοσιογραφικά στελέχη, με πλούσια και επιτυχημένη διαδρομή στο... αλώνι της δημοσιογραφίας, που η πένα τους είναι σεβαστή ακόμα και από εκείνους που τα κείμενά τους ήταν επικριτικά, αλλά στο πλαίσιο της έντιμης κριτικής, ο Αλέξης Παπαχελάς, διευθυντής της «Καθημερινής» και ο Γιάννης Πρετεντέρης, κορυφαίο στέλεχος του «Βήματος», δίνουν αυτές τις μέρες τη δική τους μάχη με τον κορωνοϊό. Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι θα βγουν νικητές.

Εκρηκτικό πακέτο κορωνοϊός και τουρκική επιθετικότητα!

Οι 8 στους 10 Έλληνες είναι ανήσυχοι για τις συνέπειες του κορωνοϊού, σύμφωνα με έρευνα του ΕΒΕΑ. Το 94% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η πανδημία και οι συνέπειες που απορρέουν από αυτή, θα επηρεάσουν αρνητικά τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μόλις το 45% δηλώνει σίγουρα και μάλλον αισιόδοξο για την πορεία της οικονομίας, ενώ το 54% δηλώνει σίγουρα ή μάλλον απαισιόδοξο. Σε ποσοστό 48%, κάτω από τους μισούς, δηλώνουν αισιόδοξοι για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση και ποσοστό 51% απαισιόδοξοι. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι το 86% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η πανδημία του κορωνοϊκού και η τουρκική επιθετικότητα θα επηρεάσουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας!

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"